BESTUUDER STICHTING EDUQUAAT 

Vanaf 2010 tot eind 2017 ben ik naast mijn werkzaamheden als trainer en begeleider van projecten bestuurder geweest bij de stichting Eduquaat. Eduquaat is een fusie van 4 Katholieke en 4 openbare scholen.

De kernwaarden van deze nieuw gestarte organisatie zijn eigenaarschap en ondernemerschap gericht op innovatie. In april 2017 is er boek verschenen met betrekking tot de ontstane cultuur na 7 jaar ontwikkeling binnen Eduquaat.

Recente projecten en werkzaamheden

TRAINER EN DOCENT AVS CEL 

In de afgelopen jaren hebben we een aantal leergangen ontwikkeld en uitgevoerd onder de vlag van de AVS CEL (Algemene Vereniging Schoolleiders - Centrum Educatief Leiderschap) De leergang directeur Integraal Kindcentrum is inmiddels toe aan een update. Daarnaast de 'Leergang Ondernemend Leiderschap' en een compacte module 'Ontwerp van toekomst gericht onderwijs'.

WERKERVARING

In dit deel van de website kunt u enig zicht krijgen op de laatste projecten en werkzaamheden die ik heb uitgevoerd naast de regelmatige vragen voor de begeleiding van teams, coaching en inspiratiesessies.

INSPIRATIESESSIES EN BEGELEIDING

Met betrekking tot herinrichting van onderwijs, opvang en welzijn verzorg ik regelmatig inspiratiesessies en scholingsmomenten (begeleiding op studiedagen). In het verhaal vertrek ik steeds vanuit het belang van de ontwikkeling van kinderen. De gezinssituatie, ouders, wijk, stad en dorp zijn belangrijke elementen van het eco-systeem van het kind.

DOCENT NUMMEREEN - OPLEIDING MIDDENKADER 

De leergang middenkader is ontwikkeld op basis van ervaringen in de leergang directeur integraal kindcentrum (AVS). De opleiding middenkader wordt gegeven door Nummereen.

DOCENT NUMMEREEN - OPLEIDING MIDDENKADER 

De leergang middenkader is ontwikkeld op basis van ervaringen in de leergang directeur integraal kindcentrum (AVS). De opleiding middenkader wordt gegeven door Nummereen.

PUBLICATIES

Recent zijn twee boeken verschenen. 'Op naar een integrale aanpak - ontschotting in het sociale domein' Deze publicatie is uitgegeven door het AVS op het jaarcongres 2018. Een amuse van dit boek is op de KindVak verschenen in januari 2018.